Через дощ у Києві виявили короткочасне підтоплення вулиць та ускладнений рух транспорту, повідомляє гідрослужба «Київавтодору».

«Київавтодор»/Facebook
Патрульна поліція Києва/Telegaram

Зараз комунальники працють на вулиці Білецького, Новопирогівській, Ташкентській, Братиславській (ринок «Троєщина»), Автозаводській, Богатирській (завод «Оболонь»), Ушинського, Кіото.

Патрульна поліція Києва/Telegaram
Патрульна поліція Києва/Telegaram
«Київавтодор»/Facebook

Уже ліквідовані підтоплення на проспектах Гузара, Гавела, Повітрофлотському, біля станції метро «Чернігівська», вулицях Пестеля, Брожка, Жилянській, Ромена Роллана, Гарматній, Єреванській, Гетьмана, Преображенській, Чаадаєва, Чоколівському бульварі, на розі вулиць Хоткевича та Усенка, Лук’янівській площі та провулку Чугуєвському.

«Київавтодор»/Facebook
«Київавтодор»/Facebook

Підтоплення стаються через дві причини. Під час дощу річки і відкриті водойми переповнюються і не можуть одночасно прийняти дощові води з усієї площі міста, пояснюють в «Київавтодорі». Іншою причиною називають інтенсивну забудову Києва, яка відбувається без оновлення інженерних мереж.


 У Києві ніч на 9 жовтня виявилася найтеплішою за всю історію метеорологічних спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського. Вони ведуться з 1889 року.

 15 жовтня 2020 року в Карпатах, на горі Піп Іван Чорногірський, температура повітря опустилася до 0°С. На вершині гори видно, як випав сніг.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка і фото: «Київавтодор», Патрульна поліція Києва