«Центр організації дорожнього руху» закупить програму для підрахунку та аналізу поведінки автомобілів за допомогою штучного інтелекту, повідомив Сергій Пасюта.

Зокрема, хочуть прибати 19 відеокамер Hikvision за 1,2 мільйона гривень та систему обробки та збереження інформації за 3,8 мільйона гривень.

Система зможе:

 Автоматично порахувати кількість транспортних засобів за напрямками руху. У тому числі – під час заторів. Можлива помилка: <5%.

 Виявляти авто за характеристиками (марка автомобіля, модель, покоління, колір кузова, проміжок часу, адреса, джерело даних). Можлива помилка: <10%.

 Розрізняти громадський транспорт і передавати дані на апарат, що контролює зміну кольору на світлофорі.

 Забезпечувати обробку даних, їхній перегляд, аналіз і звітність.

 Аналізувати відео потоки з різних типів камер за їх якісними характеристиками (локація, кут огляду, тип картинки, розмір картинки, кількість кадрів за секунду часу, тип потоку передачі кадрів).

Уже оголосили три тендери: на штучний інтелект, камери та сервери.


Київ виділить 83,4 мільярда гривень на транспорт упродовж 5 років. Київрада затвердила цільову програму розвитку транспортної інфраструктури на 2019-2023 роки.

 У Києві встановили п'ять автоматичних дорожніх метеостанцій. Їх розмістили на в’їздах у місто з усіх напрямків. Метеостанції мають допомогти комунальникам вчасно реагувати на зміну погоди і відповідно до цього обслуговувати дорожньо-транспортну інфраструктуру міста.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Шакун для The Village Україна