У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА відповіли на запит The Village Україна щодо освітлення Подільсько-Воскресенського мосту.

Ми запитали, навіщо на арочному мосту встановили освітлення, зважаючи що міст ще не працює.

У відповіді йдеться: «Виконання робіт із забезпечення зовнішнього освітлення та декоративного підсвічування штучних споруд, що входять до складу Подільського мостового переходу, передбачені проєктною документацією. Зазначене освітлення та декоративне підсвічування виконано з метою забезпечення належних умов дорожнього руху на період експлуатації мостового переходу та не є тимчасовим».

5 жовтня на Подільсько-Воскресенського мосту з’явилося декоративне освітлення. Та міст ще не добудували й не відкрили для автівок.

Будівництво мосту на фінальному етапі: завершують будувати правобережний і лівобережний з’їзди. Запустити автомобільне сполучення мостом влада хоче до кінця 2020 року.


Подільсько-Воскресенький міст має з’єднати Поділ із Райдужним масивом. Будівництво почали в 1993 році, запуск мосту постійно переносять. Його загальна довжина становить близько 7 з половиною кілометрів. Проєктна пропускна спроможність мосту 60 тисяч авто на добу. Це суттєво розвантажить дороги Києва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Запустити автомобільне сполучення мостом влада хоче до кінця 2020 року.