Навколо будівельного майданчика на Воздвиженці, де планують облаштувати сквер, комунальні служби демонтували паркан. 

«Київблагоустрій» демонтував будівельний паркан на Воздвиженці, на тій земельній ділянці за «Площею мистецтв», де хотіли збудувати 9-поверховий готель. Демонтаж розпочався ще вчора й, незважаючи на протидію забудовника, був завершений уже сьогодні зранку. Тепер уже скоро можна очікувати на початок облаштування там скверу», – повідомила депутатка Київради Ольга Балицька.

Ділянка на Воздвиженці без паркану / Ольга Балицька

У вересні Київрада розірвала договір оренди із забудовником, який хотів побудувати на ділянці готель. Ділянку передадуть «Київзеленбуду», а на її місці планують облаштувати сквер.

Мешканці Воздвиженки вже власним коштом розробили проєкт і готові взяти на себе велику частку витрат з його втілення в життя, додає депутатка.


Ідеться про ділянку на Дігтярній, 2–4. Вона розташована поруч з іншим невеликим сквером, відомим як «Площа мистецтв», уже понад 10 років використовується як перевальний пункт для будівельних матеріалів.

Ділянка на Воздвиженці з парканом / Ольга Балицька

Забудовник пропонував звести там багатоповерховий готель на 229 номерів і прокласти другий виїзд із мікрорайону через Киянівський провулок. Однак після протестів місцевих забудовник відмовився від проєкту. Після цього Київрада розірвала угоду з ним і погодила створення скверу на ділянці.

Пропонують створити сквер площею 0,196 гектарів. Для того, щоб його почали облаштовувати, має бути відповідне рішення Київради.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі