Оновлено! 27 жовтня організатори повідомили, що фестиваль «Гора» на Подолі не відбудеться.

31 жовтня на Подолі влаштують перший міський фестиваль «Гора»: подія відбуватиметься на частині Андріївського узвозу, Воздвиженці та Житньому ринку у форматі вуличної вечірки.

На одній з локацій фестивалю пройде кураторський маркет за участю місцевих колекціонерів і брендів, на якому зіграють сети діджеї артцентру Closer.

На іншій точці події проведуть денну вечірку зі стрімом учасники 20ft radio, під час якої райтери з Garage Canshop створять серію графіті. Також під час «Гори» влаштують показ фільму на Житньому ринку.

«Ми хочемо створити новий маршрут культурного туризму Подолом. Фестиваль пройде відразу на декількох локаціях і поєднає в собі міські вечірки, артпроєкти та різні ініціативи від локальних бізнесів», – розповідають організатори події. За їхніми словами, усі активності фестивалю будуть безкоштовними для відвідувачів.

Невдовзі обіцяють опублікувати детальну програму фестивалю.


block party – вулична вечірка, яку зазвичай спільно влаштовують локальні бізнеси та заклади однієї вулиці. Локацію заздалегідь перекривають від проїзду авто, а бізнеси влаштовують розпродажі, лекції, DJ-сети. Уперше вечірку такого формату у Києві влаштували на Рейтарській у 2018 році – це була «Район #1 Block Party». Її організували локальні бізнеси, які базуються на вулиці. Ось фоторепортаж звідти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Ілюстрації: Альона Соломадіна

Обкладинка: Володимир Шуваєв