На узбережжі Камчатки, у Росії, виявили тисячі мертвих морських тварин. Про це повідомляє російське видання «Новая газета» з посиланням на місцеві ЗМІ та жителів.

На березі люди помітили мертвих восьминогів, морських зірок, морських їжаків, крабів, молюсків і камбалу.

Мертвих тварин знаходять на приблизно 40-кілометровій прибережній смузі Халактирського пляжу, на Камчатці. Також тварини помирають на березі острова Парамушир, що поблизу Камчатки.

Місцева жителька розповідає про випадки отруєння серед місцевих серферів. «Ще 3 тижні тому всі після серфінгу почали відчувати дивні неприємні симптоми. Помутніння, сухість, біль, різь і відчуття плівки на очах. Дерло горло, набрякали й сідали зв’язки. Смак океану гіркий, не солоний, зовсім не звичний», – написала Йола Зікратова у Facebook.

Случилось страшное – в наш Тихий океан на Камчатке произошла утечка чего-то ядовитого. Все дно – мёртвое. Осьминоги,...

Posted by Yola Zikratova on Friday, October 2, 2020

Що стало причиною масової загибелі морських тварин на узбережжі, наразі не відомо. Greenpeace Росії вивчає космічні знімки місцевості та відправив туди експедицію. Там називають явище «катастрофою».

Водночас на сайті уряду Камчатського краю 30 вересня опублікували повідомлення, що на узбережжі виявили перевищення норми нафтопродуктів (у 4 рази) та фенолу (у 2 рази).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Sentinel Hub для Greenpeace