15 березня 2020 року були видані містобудівні умови й обмеження щодо садиби на Саксаганського, 76. Вони передбачали тільки реконструкцію будівлі, а не її знесення, повідомив заступник директора Департаменту архітектури та містобудування Юрій Тацій.

Документи передбачали проєктування будівлі без зміни зовнішніх параметрів і висотою до 27 метрів.

Але власник будівлі бізнесмен Армен Варданян вирішив не відновлювати будинок, а знести його всупереч правилам, додав Тацій.


  24 вересня в Києві знесли 150-річну двоповерхову садибу на вулиці Саксаганського, 76. КМДА заявила, що будівлю знесли незаконно, і звернулася до Мінкульту з проханням ужити заходів.

 Замовник реконструкції 150-річної садиби на вулиці Саксаганського, 76, бізнесмен Армен Варданян пояснив, чому будівлю знесли. Будинок мав тріщини, цегла обвалювалася, каже Варданян. Технічне обстеження будинку показало, що реконструкція – єдиний вихід, додав він.

Армен Варданян придбав будівлю в 2019 році, щоб здавати в оренду. Його компанія «Інвест Рентал» займається орендою й управлінням власною або орендованою нерухомістю, а також ресторанами та послугами з доставки продуктів харчування.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Юрій Тацій, Facebook