Замовник реконструкції 150-річної садиби на вулиці Саксаганського, 76 бізнесмен Армен Варданян пояснив, чому будівлю знесли. Про це він розповів в інтерв'ю «Хмарочосу».

Будинок мав тріщини, цегла обвалювалася, каже Варданян. Технічне обстеження будинку показало, що реконструкція – єдиний вихід, додав він.

Після цього власник звернувся в Мінкульт. Йому повідомили, що садиба не була пам’яткою культурної спадщини. Її ніколи не вносили у відповідний реєстр.

Бізнесмен зобов'язався укріпити фундаменти сусідніх будинків-пам’яток. Після цього розпочне будівництво на Саксаганського, 76.

Земля під будинком розташовується над червоною лінією метро, тому залишиться в оренді компанії «Інвест Рентал». Тут не планується підземний паркінг і багатоповерхівка, пояснює Варданян.

Запланована будівля відповідатиме архітектурному ансамблю вулиці, додав він.


 24 вересня в Києві знесли 150-річну двоповерхову садибу на вулиці Саксаганського, 76. КМДА заявила, що будівлю знесли незаконно, і звернулася до Мінкульту із проханням ужити заходів.

 Армен Варданян придбав будівлю в 2019 році, щоб здавати в оренду. Його компанія «Інвест Рентал» займається орендою і управлінням власною або орендованою нерухомістю, а також ресторанами та послугами з доставки продуктів харчування.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Олександр Гусєв, Facebook