Інвестор, який навесні 2020-го придбав у держави «Київпассервіс», оновить Центральний автовокзал на Деміївській площі, але збереже мозаїку київських архітекторів, повідомляє Фонд збереження культурної спадщини Ади Рибачук та Володимира Мельніченка.

Зараз розробляють проєкт оновленого автовокзалу. Мозаїки хочуть сфотографувати й розмістити в дизайн-проєкті, повідомив архітектор MCube Іван Маргітич.

Спершу план був іншим, але після переговорів із Фондом збереження культурної спадщини Ади Рибачук та Володимира Мельніченка мозаїки вирішили зберегти й інтегрувати в оновлений інтер’єр, пояснює архітектор.

Розробкою дизайну Центрального автовокзалу займаються архітектори студї MCube: Іван Маргітич, Андрій Семенець і Владислав Рожанський.


 Інвестор, який навесні 2020-го придбав у держави «Київпассервіс», планує повністю модернізувати 6 автостанцій Києва та 18 на Київщині. Першим оновлять Центральний автовокзал на Деміївській площі. Автовокзал хочуть зробити сучасним, інноваційним та інклюзивним.

Візуалізація майбутнього центрального автовокзалу / «Київпассервіс» 

У липні 2019-го центральний автовокзал Києва та 5 автостанцій у місті виставили на продаж. У березні 2020-го їх продали за майже 231 мільйон гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фотоФонд збереження культурної спадщини Ади Рибачук та Володимира Мельніченка