UPD: станом на 23:00 годину 26 вересня новину було оновлено: ми формулювання про те, що «Рада з урбаністики Києва» розробила проєкт реконструкції Лук'янівської площі, організація лише представила проєкт.

Громадська організація «Рада з урбаністики Києва» представила вдосконалений проєкт реконструкції Лук'янівської площі, її пропонують зробити частково пішохідною. Проєкт показали на воркшопі 22 вересня і закликали до обговорення.

Щоб зробити площу пішохідною, пропонують закрити рух вулицею Дегтярівською на ділянці від Іллєнка до Білоруської, пояснює The Village Україна заступниця голови організації Анна Даниленко.

Лук'янівська площа після реконструкції / Візуалізація Arricano

Об'їзд пропонують організувати вулицями Бердичівською та Коперника з виїздом на Глибочицьку і на Чорновола. Водночас щоб зробити альтернативний проїзд, вулиці Бердичівську та Коперника треба розширити до чотирьох смуг. 

Реконструкцію площі профінансує забудовник Arricano, який будує ТРЦ «Лук'янівка» за Київською Малою Оперою.

Роботи планують почати орієнтовно у 2021 році, завершити реконструкцію хочуть тоді, коли й завершать будівництво ТРЦ.

Лук'янівська площа після реконструкції / Візуалізація Arricano

За проєктом, Лук'янівський ринок поряд з площею та трамвайну мережу залишать на своєму місці. 

Як приклади для проєктування використовували концепцію площ Бана Єлачича у Загребі та Залізничної площі у Страсбурзі.


 11 вересня представили проєкт оновленої Бессарабської площі в Києві, який розробили на курсі «Урбан дизайн» в Projector. Пропонують зробити площу пішохідною, частково відкрити підземний ТРЦ та відновити через площу лінію трамвая.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі