Київ потрапив у «помаранчеву» карантинну зону через зростання кількості хворих на коронавірус, і тому міська адміністрація з 14 вересня посилює карантин. 

Водночас мережа фітнес-клубів Sport Life заявляє, що не буде припиняти роботу. «Введення «помаранчевого» рівня епідеміологічної небезпеки не зупиняє роботи фітнес-клубів, які здатні забезпечити 10 м² загальної площі на 1 клієнта», – пояснюють там.

Додають, що всі клуби Sport Life мають площу від 3000 до 12000 м² та здатні одночасно приймати від 300 до 1200 клієнтів. А це повністю відповідає критеріям безпеки, кажуть у Sport Life.

Не згодні з посиленням карантину також у мережі Smartass. «Ми кажемо паніці розумне ні. Навіть якщо Київ перейде в помаранчеву зону, ми продовжимо займатись і підтримувати імунітет цього міста», – повідомили в Smartass.

Із 14 вересня Київ буде в «помаранчевій» карантинній зоні через зростання кількості хворих на коронавірус. Ось які будуть обмеження:

 проведення масових (культурних, спортивних, соціальний, релігійних) заходів за участі до 220 людей з врахуванням 1 людина на 10 м²;

 заборонена робота закладів розміщення, крім готелів;

 у професійних і закладах вищої освіти дозволене навчання групами до 20 людей;

 тимчасове обмеження на проведення планових госпіталізацій. Виняток – допомога вагітним, новонародженим, пацієнтам з онкозахворюваннями, паліативним хворим і випадкам, коли є ризик для життя пацієнта;

 заборонена діяльність спортзалів, крім закладів, які можуть забезпечити не більше ніж 1 людина на 10 м²;

 заборонена робота санаторіїв і таборів у столиці та передмісті;

 у громадському транспорті може бути заповнено 50 % сидячих місць.


За минулу добу в Києві зафіксували 428 нових випадків COVID, також у Києві за добу 5 летальних випадків.