Клуб Closer можуть закрити через заборону на проведення нічних заходів, розповів співзасновник закладу Сергій Яценко в інтерв’ю для «Українська правда SOS».

Збитки Closer під час карантину склали майже 5 мільйонів гривень. Через це більшість співробітників звільнили.

Власники скасували чотири фестивалі. Протягом літа організували три повноцінні вечірки. Усі інші заходи відбуваються у форматі денних вечірок на відкритому просторі.

Денна вечірка Closer, Костянтин Гузенко для The Village Україна

Якщо так триватиме далі, то клуб змушені будуть закрити на півтора-два роки, а сам Яценко каже, що за таких умов піде працювати в офіс.

Зараз власники клубу подаються на грант від Українського культурного фонду. Максимальна сума гранту – один мільйон гривень. Серед інших планів – запуск краудфандингової кампанії.


 Closer відкрився у 2013 році. У 2017 році він потрапив до 20 топклубів світу за версією редакції про електронну музику Resident Advisor.

 Через карантин Closer  проводить денні ввечірки на відкритому просторі. Локацією став ресторан «Курені» – старий традиційний ресторан української кухні на Печерських пагорбах.

 1 вересня учасники акції «Не вбивайте галузь!» (ідеться про розважальні заклади й ресторани) влаштували рейв під стінами Кабміну. Вони вимагали зняти обмеження в часі для роботи нічних клубів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Closer