У Києві цього літа найбільш забруднене повітря було в районі Деміївської й Бессарабської площ, а також на вулицях Семена Скляренка та Каунаській. Про це агентству УНН повідомили в Центральній геофізичній обсерваторії ім. Срезневського.

Меншим, але водночас істотним забруднення повітря було на:

 проспекті Перемоги (район метро «Святошино»)

 проспекті Оболонському

 площі Перемоги

 бульварі Лесі Українки

 вулиці Олександра Довженка (біля метро «Шулявська»)

 бульварі Вацлава Гавела (перетин з вулицею Академіка Стражеска)

 вулиці Попудренка (район метро «Чернігівська»)

Також підвищений рівень забруднення повітря був на вулиці інженера Бородіна (район ДВРЗ) та Гідропарку (біля моста Метро й автомагістралі).

Повітря в місті найбільш забруднене діоксидом азоту, формальдегідом, фенолом, діоксидом сірки, в окремих місцях – оксидом азоту.

«Основна проблема в місті – це забруднення домішками, які викидаються автотранспортом, тому найбільший рівень забруднення повітря спостерігається в районах великих автомагістралей міста. У районі Бессарабської площі, Деміївської площі, розташованих у низині, рівень забруднення майже завжди високий, оскільки розсіювання шкідливих речовин тут здійснюється повільно й до того ж у районі цих площ проходить великий потік автотранспорту. У паркових зелених зонах міста рівень забруднення повітря менший завдяки очищенню повітря насадженнями дерев», – пояснили в обсерваторії.


За останні 30 років в Україні змінився клімат. Зокрема, у Чернігові та Києві середня температура підвищилася на 1,6°С, в Ужгороді – на 0,9°С. Також Україна ввійшла до п’ятірки європейських країн за кількістю смертей через забруднення довкілля.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі