4 вересня в Україні запускають сайт для підтримки IТ-фахівців, які планують переїзд із Білорусі, повідомляє «Інтерфакс Україна».

На сайті буде інформація для того, щоб IТ-спеціалісти могли переїхати в Україну, отримати документи, знайти місце й розпочати роботу.

Зараз уже працює служба підтримки 24/7, яка допомогає зацікавленим у переїзді білоруським IТшникам, каже міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Станом 3 вересня 2020 року в Україну приїхали понад 4,5 тисяч білорусів. З них – більше 300 зі сфери IТ.

Проєкт запускає Міністерство цифрової трансформації України спільно з МЗС і Мінекономіки.


 IT-компанії почали вивозити своїх працівників з Білорусі через нестабільну політичну ситуацію. Під час протестів на кілька днів пропав інтернет, що завдало IT-компаніям значних збитків. У перші дні протестів після президентських виборів силовики затримали близько 7 тисяч людей, серед них – 79 айтішників.

 Президент підписав указ про створення сприятливих умов для ведення IT-бізнесу в Україні. Тепер протягом 3 місяців Кабмін має підготувати відповідні законопроєкти про визначення оподаткування для айтішників, лібералізацію трудових відносин, недопущення необґрунтованого втручання правоохоронців у роботу ІТ-сфери, спрощену імміграцію в Україну IT-спеціалістів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі