Контроль за шкільним харчуванням дітей на час пандемії посилений, тому їжу видають порційно в окремих пакуваннях. Серед страв – бургери.

Загалом у школах діє система «мультипрофільного харчування», що працює за принципом «шведського столу». Але на час карантину ввели зміни.

Сніданки, які зараз готуються для дітей, – не заміна гарячого та мультипрофільного харчування, кажуть у кейтеринговій компанії.

«Школам дали свободу дій, сподіваючись на те, що спеціалісти на місцях розберуться в питанні та вибудують відповідну систему. Але більшість навчальних закладів не стала глибоко аналізувати ситуацію і пішла від простого. Батьки мають право ініціювати зміни в шкільному харчуванні, тому не соромтесь зробити це, якщо помітили подібне у вашій школі», – прокоментував кулінарний експерт Євген Клопотенко.

Після скасування дії карантинних обмежень мультипрофільне харчування має повернутися до закладів освіти.


 Оновлені правила навчання в школах за умови карантину визначають: якщо в класі захворіє один учень, то на самоізоляцію відпрявлять увесь клас. Учні 1–4 класів можуть ходити в школу без маски, а вчителів пускатимуть на роботу тільки після вимірювання температури.

 Батьки школярів можуть самостійно обирати для них форму навчання. Доступні форми: традиційна, дистанційна, екстернатна або домашня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Десянянська РДА