38 % українців у віці 25–40 років перебувають у постійному стресі й переживають тривогу за майбутнє. У світі цей показник ще вищий – майже половина (44 %), повідомляє дослідницька компанія «Делойт».

Українські міленіали найбільше переймаються політичною нестабільністю та воєнним конфліктом, корупцією, злочинністю й особистою безпекою.

Однак основними причинами свого стресу й тривоги називають:

 Невпевненість у добробуті своєї родини – 80 %.

 Стабільність фінансового становища в майбутньому – 66 %.

 Фізичне й ментальне здоров’я – 53 %. Пандемія коронавірусу найбільше вплинула на цей показник.

 Можливості працевлаштування:15 % міленіалів хвилюються, що роботизація процесів повністю або частково замістить їхні робочі обов’язки.

Водночас тільки 28 % українців у віці до 40 вважають, що стрес може стати причиною відпустки або відгулу на роботі.


 2020 Deloitte Global Millennial Survey публікується вже дев’ятий рік поспіль. Уперше цього року до дослідження долучилася Україна. Цьогорічне складається з двох етапів: «основне» опитування серед 18 426 осіб у 43 країнах проведене в період з листопада 2019 року до початку січня 2020 року, експрес-опитування серед 9 102 респондентів у 13 країнах – у період з квітня по травень 2020 року в розпал світової пандемії.

 Науковці відзначили зміни в здоров’ї тих, хто народився з 1981 по 1996 роки. Міленіали страждають на гіпертонію, депресію й гіперактивність.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Женя Люлько для The Village Україна