Німецька авіакомпанія Lufthansa відновить регулярні рейси між Києвом і Мюнхеном 2 жовтня, повідомляє Avianews.

Щотижня планується три рейси: понеділок, середа й п’ятниця.

Раніше рейси планували відновити 7 вересня.

Генеральне консультво України у Франкфурті-на-Майні 20 серпня оновило інформацію щодо в’їзду українців у Німеччину. Унаслідок актуальної епідеміологічної ситуації Україна перебуває в так званому «негативному» списку.

Обмеження на в’їзд не стосується громадян третіх країн, які мають право на проживання в ЄС або в одній з держав Шенгенського простору або Сполученому Королівстві (дозвіл на проживання чи довгострокову візу) та членів їхніх сімей.

Люди, які проживають у третіх країнах (не ЄС та/чи країнах Шенгенського простору), можуть в’їхати до Німеччини лише за наявності вагомої підстави, серед яких:

 медичні працівники, науковці у сфері охорони здоров’я, медперсонал;

 іноземні фахівці та висококваліфіковані працівники, чия зайнятість необхідна з економічного погляду та чия робота не може бути відкладена або виконана за кордоном;

 вантажний транспортний персонал та інший транспортний персонал;

 сезонні працівники сільського господарства;

 моряки;

 іноземні студенти, навчання яких не може здійснюватися повністю з-за кордону;

 іноземні члени сім’ї, які прибувають у межах об’єднання сімей, а також відвідують поїздки з невідкладних сімейних причин (у такому випадку слід взяти із собою відповідні докази, які свідчать про необхідність перетину кордону);

 особи, яким необхідний міжнародний захист чи захист з інших гуманітарних причин;

 дипломати, працівники міжнародних організацій, військовослужбовці та гуманітарні працівники під час виконання своїх обов’язків;

 пізні переселенці;

 транзитні пасажири (перебування в транзитній зоні – до 24 годин; якщо в транзитного пасажира немає дозволу на проживання в ЄС, подальший квиток з аеропорту ФРН має бути на рейс за межі ЄС).


 З 4 жовтня авіакомпанія Windrose запускає прямий рейс з Києва в хорватський Загреб. Рейси відбуватимуться двічі на тиждень, щосереди та щонеділі.

 Авіакомпанія МАУ скасовує рейси через заборону іноземцям на вʼїзд в Україну. Із 14 вересня будуть повністю скасовані 8 рейсів.

 Компанія Scandinavian Аirlines відновила регулярні рейси в аеропорт «Бориспіль». Тепер щовівторка можна здійснити переліт з України до Норвегії й назад.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Lufthansa