Опівночі 29 серпня 2020 року відновлюється робота контрольних пунктів в’їзду / виїзду на тимчасово окуповану територію Криму та Севастополя. КПВВ працюватимуть у звичному режимі зі спеціальними правилами перетину адмінмежі, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Усі громадяни після повернення з Криму мають пройти самоізоляцію з додатком «Дій вдома». Якщо його не вдається встановити, треба проходити обсервацію в спеціальних місцях (лікарні, які визначала держава). Щоб вийти із самоізоляції раніше, треба пройти тест на COVID й отримати негативний результат.

Самоізоляцію можуть не проходити діти до 12 років і працівники представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні.

Іноземці й особи без громадянства, які хочуть потрапити на підконтрольну Україні територію з Криму чи Донбасу, повинні мати страховий поліс.

Поліс має бути від страхової компанії, зареєстрованої в Україні. Можна й від іноземної та тільки такої, яка має представництво в Україні чи договірні відносини з українською страховою компанією-партнером.


  З 9 по 30 серпня уряд тимчасово закрив КПВВ з Кримом і Севастопелем задля запобігання поширенню COVID-19.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: ДПСУ