Київ почне новий 2020–2021 навчальний рік 1 вересня у звичайному форматі, повідомляють у КМДА. Водночас розробили кілька сценаріїв навчання в разі карантину, а також передбачили заходи безпеки.

Розглядається й застосування змішаної форми навчання – очної та дистанційної. Кожна школа зможе брати свою модель навчання.

Також розробили нові правила відвідування шкіл та алгоритм дій у разі виявлення хворої дитини. «Кожний ранок буде починатися з вимірювання температури учням і працівникам і продовжуватися 5-ти хвилинками здоров’я», – каже перший заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Змінено графіки приходу дітей до школи, відкрито додаткові входи, розроблені напрямки руху учнів і збільшено час на перерви між уроками.

Київ виділив 33,3 мільйона гривень на всі необхідні дезінфікувальні засоби для безпеки учнів і працівників.

Водночас, як повідомив голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан, якщо до 1 вересня Київ опиниться в «помаранчевій» зоні, то проведення урочистих лінійок буде скасовано.

«Лінійки, присвячені 1 вересня, – це теж скупчення людей, але вони належать до культурно-масових заходів. І їх можна проводити, якщо населений пункт знаходиться в «зеленій» або «жовтій» зонах. Але з дотриманням усіх норм і правил: маски, антисептик і безпечна дистанція. Крім того, лінійку потрібно проводити на окремій території, де для кожної людини забезпечать площа в 5 м². Якщо Київ потрапить у «помаранчеву» зону небезпеки, то всі лінійки скасовуються», – пояснив Рубан для видання «Сегодня».


 Якщо на коронавірус захворіє один учень, на самоізоляцію йде весь клас – нові правила навчання від МОЗ, дивіться їх тут.