26 серпня на Байковому кладовищі покажуть документальний фільм «Шелест кроків» про українських художників-монументалістів Аду Рибачук і Володимира Мельніченка. Фільм транслюватимуть на створену ними «Стіну пам’яті», повідомляють організатори.

Фільм «Шелест кроків» режисерки Ксенії Кравцової розповідає про творчі й особисті стосунки Рибачук і Мельніченка. Роботу над фільмом розпочала в жовтні 2018 року команда студії Friedrichstrasse Production у співпраці з Real Stories Production.

Улітку 2019 року проєкт був підтриманий Українським культурним фондом. «Шелест кроків» уже отримав відзнаку українського фестивалю Bobritsa Film Festival і польського On Art. Festiwal Kina i Sztuki.


 Стіна пам’яті – 200-метровий горельєф Ади Рибачук і Володимира Мельніченка, над яким вони працювали 13 років. Весною 1982 року його забетонували за розпорядженням української компартії.

 18 травня 2018 року презентували відновлений фрагмент «Стіни пам’яті», яку вважають пам’яткою радянського модернізму, що є «найбільш неординарною, ненормованою та сильною з усіх, що були (і є) в Києві, а можливо, навіть на території колишнього СРСР».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Friedrichstrasse Production