21 серпня в Києві очікується гроза, повідомляє КМДА.

Рівень небезпеки – перший (жовтий).

Існує три рівні погодної небезпеки: жовтий – потенційна небезпека, громадян просять бути маскимально уважними на вулиці; помаранчевий – реальна небезпека для здоров’яйі функціонування інфраструктури, коли за можливості не варто виходити на вулицю; червоний – загроза життю та цілісності інфраструктури, коли треба припинити будь-яку діяльність в епіцентрі погодних явищ і сховатися в укритті.

Під час грози радять вимкнути електроприлади, відключити телевізор від антени, зачинити вікна й не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері.

На природі слід спуститися в низину, відійти від поодиноко стоячих дерев (стовпів, вишок), відійти подалі від водойм, на відкритій місцевості сховатися в ямку (рів), а групі людей слід розташуватися поодинці, зняти із себе металеві речі та покласти окремо від себе. Якщо є гумові або поліетиленові речі, то ними можна вкритися (підкласти під себе). У лісі слід сховатися під невисокими деревами або в кущах.

Під час грози не можна:

  • ховатися під високими деревами;
  • сидіти на галявинах;
  • купатися;
  • іти на відкритій місцевості в мокрому одязі;
  • збиратися великими групами людей.

У разі падіння дерев чи гілок, травмування людей тощо просять негайно інформувати екстрені служби за телефонами 101 або 103.


 За останні 30 років в Україні змінився клімат. Зокрема, у Чернігові та Києві середня температура підвищилася на 1,6°С, в Ужгороді – на 0,9°С.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі