Велопрокат Bikenow звернувся до керівництва компанії Bolt з проханням не залишати на їхніх стоянках для велосипедів електросамокати.

Про це написав співзасновник Bikenow Олексій Кушка у відкритому зверненні до регіонального менеджера Bolt в Україні Тараса Потічного.

«Нам дуже приємно, що за 2 роки роботи наш сервіс прокату велосипедів виховав цілу плеяду чемних і відповідальних користувачів, які вже ставлять не тільки наші велосипеди на локації, позначені синьою фарбою, виділені містом згідно з інвестиційним договором, а й ваші самокати. Це правильна поведінка користувачів, які не бажають засмічувати місто й кидати самокати де завгодно».

Компанія Bolt не має договорів на власні локації для стоянки. За словами керівництва Bolt, користувач (мешканець чи гість міста) має право залишити електросамокат у певному місці й це кореспондує його праву як члена громади міста Києва користуватися комунальним (спільним) міським простором.

За словами Олексія Кушки, вони за інвестиційною угодою заплатили 3,7 мільйона доларів у бюджет міста за використання протягом 10 років цих ділянок під стоянки велопрокату.

«Було б добре, якби й сама компанія Болт в особі директора так само розуміла свою відповідальність перед громадою й отримала офіційні дозволи на такі локації та закріпила це договором з містом», – написав Кушка.

Також він запропонував керівництву Bolt звернутися в Bikenow, щоб домовитися про можливу співпрацю щодо розміщення електросамокатів на стоянках для велосипедів. Інший варіант – укласти відповідні угоди з містом.

Якщо відповідні угоди не будуть укладені, Bikenow вважатиме це майно на своїх стоянка безхозним і покинутим і, посилаючись на статтю 336 Цивільного кодексу України, буде розпоряджатися ним на власний розсуд, зокрема можлива евакуація.


 Після конфлікту з Bolt міський голова Віталій Кличко попросив парламент розробити правила для електросамокатів.

 Питання, на які міський голова просить знайти відповіді, де саме мають їздити такі засоби пересування: по дорозі, тротуарах, велосипедних доріжках? За якими правилами: швидкість, світлові позначення, з якого віку «водія»?

Фото: Facebool-сторінка Олексія Кушки