У Нетішині міська адміністрація дозволяє годувати безпритульних тварин у трьох визначених місцях поза межами міста. За годування на території міста можна отримати штраф від 300 до 1 360 гривень. Уже оштрафували декількох людей, повідомив зоозахисник і засновник UAnimals Олександр Тодорчук.

Нетішинська міськрада заборонила «підгодовувати безпритульних тварин на території житлової забудови міста, прибудинковій території, дитячих, спортивних майданчиках і в місцях дитячого відпочинку, зупинках громадського транспорту, території закладів освіти, культури, охорони здоров’я, фізичної культури та спорту, закладів громадського харчування, торгівлі, включаючи торгові ряди, ринки, парків, скверів, у місцях масового відпочинку населення, окрім спеціально відведених місць».

Зоозахисників цікавить: «Яким способом чотирилапі мають дізнатися, де їм дозволено їсти та яким способом жителі міста мають транспортувати собак і котів за місто, аби ті не загинули з голоду», – каже Олександр Тодорчук, засновник UAnimals. 

Для зоозахисників UAnimals не зрозуміло, «чому в місті, влада якого взялася вирішувати проблему вуличних тварин, немає жодної чинної та налагодженої програми зі стерилізації й адопції безпритульних тварин, реєстрації та забезпечення відповідального утримання власниками домашніх тварин, а також просвітницької діяльності з населенням міста».

Міська адміністрація не бачить проблем у тому, щоб безпритульні собаки приходили на конкретне місце. «Визначене місце буде облаштоване, тварини там отримуватимуть їжу. І сенсу бігти в місто і десь ще шукати їжу не буде», – пояснює перший заступник Нетішинського міського голови Іван Романюк.

UAnimals з юристами та депутататами міжфракційного об’єднання «Гуманна країна» проти такого поводження з тваринами й вимагають в адміністрації Нетішина скасувати «жорстоке й ірраціональне рішення, не морити тварин голодом і не карати людей за людяність усупереч моральним принципам гуманного Європейського суспільства».