Київський ВДНГ з 22 серпня почне екскурсії своїми найцікавішими місцями, деякі з них раніше були закриті для відвідувачів.

«Під час екскурсії ми розвіємо міфи, пов’язані з ВДНГ, і відкриємо давно зачинені павільйони, які зберігають таємниці та спогади; покажемо легендарні місця, які свого часу вразили Маргарет Тетчер, надихнули Шарля де Голля та зачарували принца Філіпа», – обіцяють в «Експоцентрі».

Головні локації екскурсій:

 Ротонда головного павільйону ВДНГ. Оглядовий майданчик знаходиться на висоті 50 метрів. Трохи вище розташований знаменитий 25-метровий шпиль із зіркою, на обробку якого пішло кілька кілограмів сусального золота. Піднявшись вузькими гвинтовими сходами, ви зможете побачити не лише зірку, а й усю територію «Експоцентру», Голосіївський ліс, навколишні житлові квартали й Батьківщину-Мати.

 Вугільна шахта. У радянські часи павільйон №13 будували для демонстрації досягнень вугільної промисловості. Під будівлею знаходиться єдиний у світі макет шахти в реальну величину. Експозиція складається з двох тунелів довжиною близько 55 м з декількома виробками та забоями. Здебільшого тунелі прокладені рейки, а раніше навіть каталася вагонетка з вугіллям.

 Оранжерея. Ця будівля зі скляними стінами та дахом, щільно повитими диким виноградом, з’явилася на ВДНГ в 1958 році. Зараз це найпопулярніше instagram-місце на території «Експоцентру», проте самостійно зробити фото можна лише зовні. А от під час екскурсії можна буде побачити й зали, що знаходяться всередині оранжереї. Там ростуть пальми, мандарини та лимонні дерева, а ще знімають свої кліпи українські артисти.

Тривалість екскурсії – три години, вартість – 200 гривень. Зароблені кошти витратять на благоустрій ВДНГ.


 На ВДНГ відкриють перший інтерактивний музей науки в Україні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі