У Мінську триває опозиційний «Марш свободи» на знак протестів проти фальсифікації результатів президентських виборів. Серед вимог – відставка чинного президента Олександра Лукашенка та звільнення затриманих учасників протестів.

За повідомленнями місцевих медіа, до стели «Мінськ – місто-герой» вийшли близько 200 тисяч людей. «Колосальна кількість людей біля стели. Просто погляньте, скільки учасників і національної символіки», – пише видання «Наша ніва» та публікує фото з акції.

Прихильники опозиції виходять на вулиці з біло-червоно-білими стягом – прапором заснованої в 1918 році Білоруської народної республіки (білий і червоний – це також кольори герба Великого князівства Литовського), а не з дотепер офіційним у Білорусі радянським зелено-червоним прапором.

Аналогічні марші відбуваються в обласних центрах Білорусі. Прихильники опозиції піднімають біло-червоно-білі прапори.

У Києві на знак солідарності з білоруською опозицією влаштували марш від Михайлівської площі до посольства Білорусі

Водночас у центрі Мінська відбувається провладний мітинг. Незалежні білоруські медіа повідомляють, що учасників мітингу автобусами організовано привозили до столиці з регіонів. 

До учасників акції вийшов Олександр Лукашенко. За словами Лукашенка, на площі зібралися 50 000 його прихильників, але очевидці називають цю цифру завищеною. 

Провладний мітинг у Мінську, 16 серпня 2020

У Білорусі з 10 серпня тривають акції протесту проти фальсифікації результатів виборів. Поліція затримала понад 5 тисяч протестувальників, 200 людей отримали травми, є загиблі.

«ТЕПЕР УСІ ЗНАЮТЬ: МИ НЕ ТРАКТОР, КАРТОПЛЯ Й БАТЬКА». ЧИТАЙТЕ, ЩО КАЖУТЬ БІЛОРУСИ В УКРАЇНІ ПРО ПРОТЕСТИ В КРАЇНІ ТА ЛУКАШЕНКА.