На знак солідарності з білоруським народом студенти Києво-Могилянської академії та представники спільноти «Подоляночка» повісили біло-червоно-білий прапор на пам’ятник Григорію Сковороді в Києві.

«Масові порушення прав і свобод людини. 26 років диктатури. Зневажання всіх демократичних цінностей. Ми знаємо й розуміємо. І ми не можемо залишатися осторонь», – кажуть організатори акції.

«Ми знаємо, що зараз ви відчуваєте страх за своє майбутнє, перед невизначеністю, перед звірством режиму. Боятися – це нормально. Бо бояться ті, хто цінує й кому є, що втрачати. Не давайте страху перемогти себе. Насправді режим боїться вас набагато більше. Бо ви не самі: поруч із вами завжди є люди, яким не однаково», – говорить учасник акції Микола Рибитва.

З 10 серпня в Білорусі тривають акції протесту проти фальсифікації результатів президентських виборів. Поліція вже затримала понад 6 тисяч протестувальників, сотні людей отримали травми, дві людини загинули.


 У Литві збираються вишикуватись у живий ланцюг від центру Вільнюса до кордону з Білоруссю на знак підтримки протестувальників.