Соліст гурту 30 Seconds to Mars Джаред Лето опублікував в Instagram пост, у якому висловив підтримку протестувальникам у Білорусі, які вийшли на вулиці проти фальсифікацій виборів режимом Олександра Лукашенка.

«Білорусь – Ми з вами», – написав Джаред Лето під постом, де виклав старий прапор Білорусі, червоно-білий. 

Переглянути цей допис в Instagram

Belarus - We are with you. #freedom

Допис, поширений JARED LETO (@jaredleto)

Це прапор Білоруської Народної Республіки, яка проголосила незалежність у 1918 році.

Співак також підтримав протестувальників у сторіз:

У 2014 році під час Революції гідності Джаред Лето відвідав Київ і Майдан Незалежності та висловив підтримку українським протестувальникам.

Засновник Tesla й Space X Ілон Маска також відреагував на протести в Білорусі:  під постом феміністки з ніком Ервін Вейк він запитав, чим може допомогти.


У Білорусі з 10 серпня тривають акції протесту проти фальсифікації результатів виборів і перемоги Олександра Лукашенка. Поліція вже затримала понад 5 тисяч протестувальників, 200 людей отримали травми, один чоловік загинув.

У день виборів у Білорусі на єдиній в Україні виборчій дільниці утворилася велика черга, через що не всі встигли проголосувати. Наступного дня близько 60 людей влаштували акцію протесту біля посольства Білорусі в Києві, поліція затримала чотирьох.

Під посольством Білорусі в Україні відбулась акція солідарності з протестами в Мінську. Ще одна акція там пройшла 13 серпня.

«ТЕПЕР УСІ ЗНАЮТЬ: МИ НЕ ТРАКТОР, КАРТОПЛЯ Й БАТЬКА». ЧИТАЙТЕ, ЩО КАЖУТЬ БІЛОРУСИ В УКРАЇНІ ПРО ПРОТЕСТИ В КРАЇНІ ТА ЛУКАШЕНКА.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі