Кордони Таїланду залишаться закритими, імовірно, до 2021 року, передає TTG Asia.

«Ми не бачимо сигналу від уряду про те, що країна відкриється цього року. Це чинить великий тиск на туристичну галузь. Різдвяний період під загрозою, і ми з жахом чекаємо на китайський Новий рік у лютому», – сказали в Туристичному управлінні Таїланду.

Водночас влада розширює список країн, громадяни яких можуть приїжджати до королівства.

«Також обговорюються плани зі створення локальних «туристичних коридорів», коли туристи з низки країн, обраних урядом, можуть приїхати на 30-денний відпочинок, наприклад, на Пхукет або Самуї. Але поки що влада стежить за обстановкою серед тих груп, яким уже дозволено в’їзд», – додали у відомстві.

Щоб допомогти туроператорам вижити й уникнути масового звільнення працівників, Асоціація турагентств Таїланду запропонувала владі план Safe and Sealed. Він має допомогти відновити в’їзний туризм в кінці 2020 року. Ось що він передбачає:

 потрапити на тайські курорти зможуть туристи лише з тих міст, де протягом останнього місяця не було жодного випадку захворювання на коронавірус;

 подорож буде відбуватися тільки в межах туру;

 турист зобов’язаний мати страхування, негативний результат на коронавірус і зробити ПЛР-тест після прибуття.

Згідно з онлайн-картою МЗС для українців в’їзд до Таїланду наразі повністю заборонений. За минулу добу в Україні зафіксували 1 433 нові випадки коронавірусу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі