У приміщеннях колишньої Київської гумової фабрики на Амурській, що поблизу «Васильківської», облаштували бізнес-центр City Garden: він відкритий для всіх містян. 

Колишні корпуси та цехи фабрики відреставрували й ревіталізували, пише «Хмарочос». Приміщення пропонують для оренди як українським, так і міжнародним компаніям.

Оновленням займалася девелоперська компанія Forum Group. Їй належать будівлі колишньої фабрики (компанія має досвід ревіталізації 11 радянських промислових об’єктів).

«Одним із викликів було зламати стереотип про закритість бізнес-центрів. Ми зробили відкриту для гостей територію, де багато зелені й місця почилити. На території також буде багато відкритих інфраструктурних об’єктів: кав’ярні, ресторан, відділення банків», – коментує Ірина Школьнік з Forum Group.

На трьох гектарах території City Garden наразі запустили сім корпусів з робочими просторами, що вже доступні для оренди. Облаштований майданчик для автомобілів і сети для велосипедів, є спортзал і студія йоги. Також працюватимуть кав’ярні та ресторан, мінімаркет, хімчистка, обмін валют і відділення банку.

Ще одна особливість нового БЦ: тут використовуються всі дахи корпусів. Для резидентів обладнані зона барбекю і тераси для відпочинку. Також на одному з дахів планують створити мульти-корт для тренувань.

За архітектуру будівель відповідала кооперація SYNECTIC A на чолі з Віктором Герасименко.


Київська фабрика гумових виробів була заснована в 1956 році. Протягом 50 років випускала пресовані гумові вироби для побутової техніки, а також дитячі іграшки.

Фото: Forum Group