Шевченківський районний суд Києва призначив колишньому політв’язню Олександру Кольченку 40 годин громадських робіт за участь у сутичці біля посольства Білорусі, повідомляють «Грати».

Сутичка активістів з поліцією сталася під час акції протесту на підтримку білоруської опозиції: один з учасників акції дістав курячі яйця, поліція почала його затримувати, інші активісти втрутилися. Серед протестувальників був Кольченко.

На нього та ще двох активістів поліція склала протоколи за дрібне хуліганство й непокору поліцейським (статті 173 і 185 КУпАП). Кольченка звинуватили в тому, що він «намагався чіплятися за одяг поліції, висловлювався нецензурною лайкою, на зауваження не реагував». Сам він заперечує провину.

Олександр Кольченко на першій пресконференції після повернення з ув’язнення в Росії, 10 вересня 2019 рік / Андрій Баштовий © The Village Україна

Поки рішення про 40 годин виправних робіт не набрало чинності, у Кольченка є 10 днів, щоб його оскаржити. Він уже сказав, що буде подавати апеляцію.

Крім Кольченка, поблизу посольства Білорусі затримали ще чотирьох анархістів.


У день виборів в Білорусі на єдиній в Україні виборчій дільниці утворилася велика черга, через що не всі встигли проголосувати. Наступного дня близько 60 людей влаштували акцію протесту біля посольства Білорусі в Києві: поліція затримала чотирьох.

 Що зараз відбувається в Білорусі, читайте детальніше тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі