Шахраї незаконно привласнили приміщення в Києві, у якому працює поліція. Це будівля в Дарницькому районі, повідомили в прокуратурі Києва.

Ідеться про приміщення площею майже 90 м² та вартістю понад 3 мільйони гривень, у якому працюють дільничі Дарницького управління поліції. Шахраї привласнили його, підробивши свідоцтво про право власності.

Прокуратура наклала арешт на майно та звернулася до суду: просить визнати недійсними дії шахраїв і скасувати незаконну реєстрацію прав власності.

«Це досить поширена схема незаконного заволодіння майном, зокрема й комунальним. Тобто підроблені документи або підроблене рішення судді (у цьому випадку свідоцтво про право власності) надаються державному реєстратору, який вносить відповідні зміни про власника в Єдиний реєстр прав на нерухоме майно», – прокоментувала The Village Україна речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

Додала, що новим власником будівлі зробили фізичних осіб. А організатори оборудки, ймовірно, не здогадувалися, що в приміщенні працюють поліцейські.

«Шахраям байдуже, хто їх [будівлі] займає. У Солом’янському районі відбулося таке саме відчуження приміщень, де була сімейна амбулаторія, на підставі рішення суду. Але амбулаторію, як і поліцію ніхто не збирався б виселяти. Та, маючи право власності на приміщення, шахраї могли б ним розпоряджатися: продати, здати в оренду. Це робиться не одразу, а коли спливає термін оскарження».

Розпочато кримінальне провадження за статтею «шахрайство». Зловмисників встановлюють.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі