У киян з’явилася можливість проголосувати за Громадський бюджет-2021 в мобільному застосунку Kyiv Smart City, повідомила КМДА. Також можна буде проголосувати традиційним способом – на сайті Громадського бюджету. 

Громадський бюджет – це частка міського бюджету, долю якої щороку вирішують містяни шляхом електронного голосування. Кожен учасник може проголосувати за п’ять проєктів-фаворитів.

Голосувати за проєкти в застосунку зможуть користувачі, які зареєстровані в Києві та/або платять податки до бюджету міста. Для голосування необхідно підтвердити свою особу, підключивши в додатку Bank ID.

Цьогоріч голосування за Громадський бюджет буде уже п’ятим у Києві. Щороку кількість проєктів та учасників голосування збільшується: під час першого перемогло 62 проєкти, а у четвертому (ГБ-2020) уже 554.

За п’ять років фонд Громадського бюджету зріс з 50 до 160 мільйонів гривень.

Серед реалізованих проєктів – скейт-парк на березі Дніпра, фестиваль молодіжних ініціатив «Youthday», освітній проєкт «Kyiv radio school», освітлення прибудинкових територій автономними сонячними ліхтарями й інші.

Голосування триватиме з 17 серпня до 15 вересня. Оголошення проєктів-переможців відбуватиметься до 1 жовтня, а реалізація — до 31 грудня 2021 року.


 У Києві перейменують дев’ять вулиць і провулків: дивіться які.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі