Британія створює державний орган, який займатиметься просуванням і поліпшенням велосипедної та пішохідної інфраструктури в країні. На держорган виділять 2,57 мільярда доларів, повідомляє Bloomberg CityLab.

«Це означає нові смуги руху, краще захищені розв’язки та більше місць для паркування велосипедів. Усе це фінансується лише в разі дотримання нового набору суворіших рекомендацій щодо якості та дизайну», – повідомили у виданні.

У країні планують запустити національну програму для електронних велосипедів. Вона може мати набір субсидій для їх покупців. Завдання програми допомогти літнім людям і тим, хто подорожує на великі відстані.

Уряд також випустив 50 000 ваучерів на 50 фунтів стерлінгів кожен, з якими можна відремонтувати свій велосипед. Це має заохотити людей відремонтувати свої старі ровери.

Також планують зміну правил дорожнього руху щодо «ієрархії учасників». Передбачається, що транспорт, який може завдати найбільшу шкоду, несе найбільшу відповідальність за те, щоб уникнути зіткнень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі