Спільно з реновацією готелю «Дніпро» в Києві планують побудувати нову кіберспортивну арену на 10 000 відвідувачів. Про це розповів в інтерв’ю Fedoriv Vlog співзасновник кіберкоманди NAVI Олександр Кохановський, який разом із партнерами придбав «Дніпро» за понад 1 мільярд гривень.

«Дніпро» – це частина великого інфраструктурного проєкту, який ми розгортаємо … Там буде готель, ми його зробимо першим у світі готелем, пристосованим для кібергравців», – коментує Кохановський.

Планують створити номери, облаштовані для учасників кіберспортивних змагань. Там також будуть тренувальні зони для команд, які приїжджатимуть у Київ з інших країн. Команди будуть розміщуватися в готелі, харчуватись і відпочивати.

Певну кількість номерів виділять для професійних кібергравців. «Наприклад, прибуває команда з щонайменше 50 людей, яких треба розселити. Передбачені номери, які будуть підходити для кіберспортсменів: там будуть прикольні, зручні для них фішки, які ще в жодному проєкті не використовувались. У їхніх кімнатах будуть і тренувальні зони, і зони для відпочинку», – додає Кохановський.

Для усіх професійних гравців обіцяють масаж спини та пальців. «Знаючи всі проблеми, з яким стикаються професійні гравці та команди, ми зможемо їх вирішити в комплексі локально. Щоб нікуди не їздити», – каже він.

Облаштують також players-lounge зону, де гравці зможуть спостерігати за грою колег чи суперників та обговорювати її. Центром проєкту стане невелика кіберспортивна сцена, яка зможе вмістити до 300 людей. Там влаштовуватимуть шоу-матчі та змагання.

Окрім цього, у центрі Києві команда NAVI планує побудувати окрему кіберарену (за площею подібну до «Палацу спорту»). Вона буде багатофункціональною, зможе вміщувати до 10 000 учасників і там планують проводити змагання інтернаціонального рівня. «Ми будемо збирати все з нуля. Бо немає в Україні такої будівлі, де можна було б що-небудь влаштовувати», – зазначає Кохановський.

Готель «Дніпро» в центрі Києва / «Дніпро»

Проєкт, який включатиме готель і нову кіберарену, планують завершити за 5–10 років, каже Кохановський. «Київ стане одним з основних майданчиків, європейською Меккою у сфері кіберспорту. Україна звучатиме на одному рівні зі США та Південною Кореєю в кіберспорті. Це наша глобальна мета, яку ми хочемо досягти за 5–10 років».


15 липня готель «Дніпро» придбали на аукціоні за понад 1 мільярд гривень. Тоді не розголошували, хто саме став власником готелю. «Дніпро» розташований на Європейській площі, неподалік майдану Незалежності. Його виставили на аукціон 15 червня зі стартовою ціною 80,9 мільйона гривень. Причина – збитковість. 

 Згодом стало відомо, що «Дніпро» придбав співзасновник кіберкоманди NAVI Олександр Кохановський разом із партнерами, будівлю вирішили адаптувати для учасників кіберспортивних змагань.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі