Київрада створила в столиці ще сім ландшафтних заказників.

З них три в Голосіївському районі: «Конча-Заспа» на острові Жуків площею 579,7 гектарів, «Багринова гора» (16,8 гектарів) та «Урочище Церковщина» вздовж вулиці Пирогівський шлях (130 гектарів).

Два ландшафтні заказники будуть на території Деснянського району: «Троєщинські луки» (381,8 гектарів) і «Деснянські луки» на лівобережній заплаві Дніпра (322 гектара).

Також буде «Долина річки Коноплянка» біля вулиці Вітряні Гори в Подільському районі (1,4 гектара) та «Совська балка» між вулицями Колоскова та Петра Радченка в Солом’янському районі (37,23 гектара).

Парк Шевченка / Володимир Шуваєв для The Village Україна

Київрада надала статусу скверу ділянці в межах вулиці Деміївської та провулку Деміївського.

«Запропонована ділянка орієнтовною площею 0,16 га є засміченою та ніким не утримується. Оскільки вона розміщена впритул до середнього загальноосвітнього закладу та Голосіївської РДА, вона потребує відновлення, благоустрою та належного утримання», – розповіли в КМДА.

Статус скверу передбачає збереження зеленої зони, створення юридичних передумов для благоустрою цієї території й утворення зони відпочинку.


Ландшафтний заказник природно-заповідна територія, яку створюють для охорони природного комплексу, розташованого на ній.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: Анна Шакун для The Village Україна