У Києві за фото чи зйомку відео з тваринами, які роблять за гроші, тепер можуть оштрафувати. Відповідне рішення ухвалили на пленарному засіданні депутати Київради.

Рішення Київради не забороняє, а пропонує обмежити відео- та фотопослуги, де за гроші використовують тварин. А також не допускати жорстокого поводження з ними. Зокрема, поліцію Києва закликають посилити контроль за дотриманням статті 89 КУпАП (жорстоке поводження з тваринами).

Як пояснили депутати, до КМДА звертаються багато зоозахисників, які просять припинити використання тварин для «вуличних» фотосесій. Місто ухвалило рішення відповідно до своєї компетенції.

Які будуть штрафи:

 Якщо з твариною жорстоко поводяться, можуть накласти штраф від 3 400 до 5 100 гривень;

 Якщо для «фотосесії» використали дві або більше тварини чи скоїли це повторно протягом року, штраф розміром від 5 100 до 8 500 гривень. Крім того, передбачено адміністративний штраф на 15 діб з конфіскацією тварини.

Марш за права тварин у Києві у вересні 2018 року / Анна Бобирєва для The Village Україна

«Бізнес» на тваринах можна побачити в багатьох туристичних місцях і навіть на Хрещатику. І його варто класифікувати саме як жорстоке поводження з тваринами. Адже вони не є домашніми улюбленцями, а лише способом заробітку. У більшості європейських держав такі дії є неприпустимими та неприйнятними», – пояснили в Київраді.


Рішення про штрафи за фото чи відео з тваринами Київрада підготувала ще в березні

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі