Державна фіскальна служба (ДФС) припинить роботу до кінця 2020 року. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції в Брюсселі, пише Liga.net.

Ліквідація ДФС – одна з вимог ЄС для виділення другого траншу макрофінансової допомоги в сумі 600 мільйонів євро, пояснив прем’єр. «Це фактично умова для другого траншу. До кінця року ми повинні затвердити концепцію реформування державної податкової служби», – каже Шмигаль.

Додає, що новий держорган, яким замінять ДФС, буде позбавлений усіх силових повноважень.

«Нова служба... буде не силовою, а інтелектуальною. У неї буде доступ до баз даних, ресурсів, які будуть інтелектуально шукати фінансові порушення, визначати їх і передавати до відповідних органів», – пояснив прем’єр.


 ДФС створили в 2014 році замість Міністерства доходів і зборів. У 2018 році почалася її реорганізація, а з 1 серпня 2019 року згідно з держреєстром головне управління ДФС перебуває в стані припинення діяльності. На сьогодні в структурі ДФС залишилася тільки податкова міліція.

 Поділити ДФС на податкову й митну вирішили в кінці 2018 року. Це була одна з вимог Міжнародного валютного фонду для надання траншу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі