Готель «Дніпро» придбав співзасновник кіберкоманди NAVI Олександр Кохановський разом із партнерами. Готель адаптують під потреби кіберспортивних змагань.

«Кілька років тому ми задумали великий інфраструктурний кіберспортивний проєкт. Це ціла екосистема, яка включає в себе створення сучасної багатофункціональної кіберспортивної арени з всеукраїнськими та міжнародними турнірами, кіберспортивної академії, освітніх проєктів і кіберспортивної асоціації, яка об’єднує основних гравців ринку», – розповів Кохановський.

Готель «Дніпро» в центрі Києва / «Дніпро»

За словами Кохановського, він з партнерами планували почати проєкт з будівництва кіберспортивної арени, але передумали, дізнавшись, що в Києві продають готель «Дніпро».

Кохановський і партнери планують перетворити його в перший готель у світі, який буде повністю підготовлений для кіберспортивних змагань.

В оновленому готелі будуть ресторани, бари, SPA-зони, фітнес-центри, а також тренувальні зони для кіберспортсменів, кіберспортивна сцена, спеціальні номери для гравців.


 15 липня готель «Дніпро» придбали на аукціоні за понад 1 мільярд гривень. Тоді не розголошували, хто саме став власником готелю.

 Готель «Дніпро» розташований на Європейській площі, неподалік майдану Незалежності. Його виставили на аукціон 15 червня зі стартовою ціною 80,9 мільйона гривень. Причина – збитковість. За словами очільника Фонду держмайна Сенниченка, готель приносив державі близько 10 000 гривень на місяць.

 Готель, площею понад 12 тисяч м², складається з 12 наземних і ще одного технічного поверхів, бельетажу й підвалу. Перед будівлею розташований паркінг на 56 місць. У «Дніпрі» також є 186 номерів на 288 місць, ресторани й бари, SPA-центр і кілька конференц-залів.