Після захоплення заручників у Луцьку поліція посилила заходи безпеки в дев’яти областях, а також Києві.

Це стосується Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей.

«Для своєчасного реагування на криміногенну ситуацію, недопущення дестабілізації оперативної обстановки, а також для виконання завдань із запобігання терористичним проявам», – пояснили в поліції.

У центрах міст (облцентрів) і в громадських місцях нестимуть службу наряди, до складу яких увійшли нацгвардійці. Також вони патрулюватимуть вулиці, територію автостанцій і вокзалів. Окрім того, на в’їздах і виїздах з облцентрів виставлено мобільні пости.

Що будуть робити поліцейські:

 перевірятимуть документи в підозрілих осіб і проводитимуть поверхневий огляд;

 перевірятимуть машини, які за зовнішніми ознаками не використовуються власниками тривалий час (з метою виявлення вибухівки);

 перевірятимуть підозрілі речі та предмети (пакети, сумки, коробки, ящики), де може бути вибухівка;

 забезпечують безпеку дорожнього руху на автошляхах.


  У Луцьку вранці 21 липня чоловік захопив автобус із людьми й тримав 13 пасажирів у заручниках пів доби. Із собою чоловік мав вибухівку та зброю. Він стріляв у бік поліції та повітря, двічі кинув гранату, другого разу вона здетонувала, але ніхто не постраждав.

 Чоловік висунув вимоги, після виконання яких обіцяв відпустити людей. 

Увечері, близько 21:40, луцького терориста затримали правоохоронці. Усіх заручників звільнили, ніхто не загинув і не постраждав.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Національна поліція України