У Генеральному плані міста Києва передбачили створення нових поліфункціональних зон ділової й культурної активності та спеціалізованих центрів. Про це з посиланням на «Київгенплан» повідомляє КМДА.

У проєкті Генплану Києва намічений розвиток «Лівобережного загальноміського поліфункціонального центру» вздовж Броварського проспекту, біля станцій метро «Лівобережна», «Дарниця» та «Лісова».

Ділові комплекси з офісами також будуватимуть у районах проспекту Бажана, озера Вирлиця, Нижньої Телички, Либідської й Одеської площ та «Експоцентру» на правобережжі.

«Київгенплан» пропонує реструктуризувати комунально-промислові зони в районах Лук’янівки, Дегтярівки та Подолу «з освоєнням частини територій під багатофункціональне використання».

Таким способом пропонують децентралізувати Київ, зміщуючи акцент розвитку з правого на лівий берег Дніпра, каже начальник КО «Київгенплан» Сергій Броневицький. 

«Завдяки цьому утворяться нові зони стрімкого економічного зростання за межами історичного центру, посилиться конкурентоспроможність і самодостатність районів міста, підвищиться рівень комфорту життя завдяки наближенню інфраструктури та робочих місць до місць розселення киян (ініціатива «Центр поруч з домом»), зменшиться навантаження на історичний центр», – пояснює він.

Обкладинка: Діана Андруник для The Village Україна