В Україні продовжать карантин після 31 липня щонайменше на місяць, тому що епідеміологічна ситуація не дозволяє відмовитися від обмежень. Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов в інтерв’ю «РБК-Україна».

«У нас 31 липня закінчується карантин. Через ту епідемічну ситуацію, яка зараз є, ми не можемо відмовитися від обмежувальних заходів. Тому ми будемо продовжувати», − пояснив він.

За словами Степанова, міністерство готує проєкт постанови, за яким карантин продовжать ще на місяць. Також МОЗ хоче змінити правила адаптивного карантину.


 Станом на 15 липня в Україні 55 607 випадків COVID-19, з них 28 131 людина одужала. Найбільше випадків зафіксували у Львівській області − понад 7 тисяч хворих.

Уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня: він передбачає можливість послаблювати або посилювати карантин в окремих регіонах, якщо цього вимагатиме епідеміологічна ситуація.

 У Києві адаптивний карантин можуть продовжити на найближчі півтора року, враховуючи теперішні показники захворюваності, кажуть у Держпродспоживслужбі міста.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі