У Києві, ймовірно, продовжать адаптивний карантин після 31 липня. Про це «Сьогодні» розповів голова Держпродспоживслужби міста Олег Рубан.

«Наразі в Києві стабільно високі показники із захворюваності. І про жодні послаблення карантину поки годі й говорити. На який строк буде продовжений адаптивний карантин після 31 липня, залежить від рівня захворюваності. Ті цифри, які ми бачимо й аналізуємо сьогодні, не тішать. За таких показників в адаптивному карантині ми перебуватимемо найближчі півтора року», − коментує Рубан.

За його словами, бізнес працюватиме, як і раніше, однак потрібно розробити правила роботи кожного бізнесу.

«Нам необхідно розробити порядок для діяльності кожного бізнесу й посилити спостереження за групами ризику, це люди старші 60 років й особи з хронічними захворюваннями, щоб уберегти їх від інфекції. Плюс продовження масочного режиму, дезінфекції рук і дотримання безпечної дистанції», − додав голова служби.


 Уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня: він передбачає можливість послаблювати або посилювати карантин в окремих регіонах, якщо цього вимагатиме епідеміологічна ситуація.

 Станом на 14 липня в Києві 4 101 активний випадок COVID-19. Одужали 2 124 людини, померло 125.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА