В Україні хочуть посилити відповідальність за кермування в нетверезому стані й перевищення швидкості. Такий законопроєкт підтримала Верховна Рада в першому читанні.

За керування автомобілем у нетверезому стані штраф становитиме 10 200 гривень з позбавленням водійських прав на рік, пояснюють у Міністерстві внутрішніх справ.

За повторне порушення протягом року передбачений штраф 20 400 гривень з позбавленням права керувати автомобілем на три роки або адміністративний арешт на 10 діб.

Утретє за кермування в нетверезому стані водія оштрафують на 40 800 гривень з позбавленням прав на 10 років або арешт на 15 діб теж з позбавленням права керування транспортними засобами.

За документом, виключать норму про накладення штрафних балів за порушення, а також закріплять можливість поліцейськими використовувати засоби для відеозапису.

За перевищення обмежень руху автомобілів на понад 50 кілометрів на годину хочуть збільшити штраф 3 400 гривень.

Якщо водій залишив місце ДТП, штраф становитиме 3 400 гривень, або ж водія позбавлять права керування автомобілем на шість місяців, також передбачений арешт від 10 до 15 діб.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Шакун для The Village Україна