На київських пляжах не рекомендують купатися через кишкову паличку у воді. Водночас на пляжах можна засмагати й відпочивати, повідомив міський голова Віталій Кличко.

«Минулого тижня на всіх столичних пляжах були вивішені жовті прапори. Це означає, що купатися на них не рекомендовано. Чому склалася така ситуація? Через сильні дощі, що пройшли в Києві минулого тижня. У результаті взятих проб у воді виявили завищені показники вмісту кишкової палички», – пояснив він.

За словами Кличка, після сильних опадів у всіх водоймах підвищуються подібні показники. А щоб вони повернулися в норму, потрібно 3–4 дні.

«Нові проби води фахівці Держпродспоживслужби братимуть сьогодні. І в четвер-п’ятницю ми будемо готові повідомити, на яких пляжах купатися знову безпечно, а де поки слід утриматися від водних процедур», – підкреслив міський голова.


19 червня київські пляжі відкрили для купання після висновків Держпродспоживслужби: загалом працюють 12 пляжів. А в МОЗ пояснили, чи варто носити маску під час перебування на пляжі.

ЧИТАЙТЕ, ЧИ МОЖНА ЗАРАЗИТИСЯ КОРОНАВІРУСОМ НА ПЛЯЖІ Й У ВОДІ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА