Кабінет міністрів опублікував постанову № 588 від 8 липня, якою заборонив роботу ресторанів, барів, кафе та нічних клубів після 23:00 в Україні. 

Нова постанова доповнює постанову від 20 травня, якою запроваджувався адаптивний карантин.

«Так, учора ввечері пізно [10 липня] з’явилася публікація, і вже були «рейди» по закладах. Згідно з цією постановою всі заклади можуть працювати тільки до 23:00», – прокоментувала The Village Україна керівна партнерка юридичної компанії «Міллер» Каріна Панченко.

Панченко додала, що юридична сила постанови кабміну має пріоритет перед розпорядженнями міської влади. Водночас регіональні штаби можуть лише внести зміни в розпорядження.

«Виходить, що кожна область ухвалює свої рішення про послаблення й посилення карантину, але поки таких рішень немає після прийнятої постанови уряду, вона діє для всіх», – додала Панченко.

Водночас нова постанова дозволяє закладам працювати на доставку без обмежень.

Також заборона не стосується кінотеатрів.


 1 липня КМДА заборонила закладам працювати після 22:00, мотивуючи це підвищенням рівня захворюваності в Києві.  Та вже 6 липня мер Києва Віталій Кличко сказав, що заклади можуть відновити роботу після 22:00, але документ про це опублікували аж 8 липня.