Компанія Taryan Group 7 липня представила проєкт нового ділового району Києва Kyiv City, який пропонують створити на території промислової зони «Теличка», що біля «Видубичів».

Там планують побудувати бізнес-центри, ТРЦ, івент-хаби, велику концертну площадку, а також створити парки й зони відпочинку, облаштувати набережну. Kyiv City планують з’єднати з ботанічним садом канатною дорогою.

Також у Kyiv City планують розмістити урядовий квартал. Окрім цього, будуть і житлові будинки.

Taryan Group, яку очолює девелопер Артур Мхітарян, розробляла проєкт протягом кількох років спільно з іноземними архітекторами.

На будівництво Kyiv City не планують витрачати гроші з бюджету: будуть залучати інвестиції.

Такі проєкти, як Теличка, дуже необхідні місту, особливо для того, щоб розвантажити центр, вважає радник міського голови Максим Бахматов. «Я б виносив з Телички промислову зону й будував там новий Сіті. Вважаю, що нова Адміністрація Президента, парламент, Кабмін і мерія можуть бути на Теличці. Щоб вони були в одному місці й не їздили по місту. Проєкт величезний, на багато мільярдів доларів і 20–30 років розбудови. Але дуже важливий для міста», – розповів Бахматов в інтерв'ю The Village Україна.

Про новий район Kyiv City ще у 2012 році говорив головний архітектор Києва (на той час) Сергій Целовальник. Тоді він представив лише загальну концепцію.

Проєкт Kyiv City 2012 року / КМДА
Проєкт Kyiv City від бюро Zotov&Co / Zotov&Co

А у 2016 році свій проєкт реконструкції Телички представило архітектурне бюро Zotov&Co.


 Згідно з новим Генпланом Києва, територію промзони Теличка планують переобладнати в технологічний парк.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі