У Києві заповненість ліжок у лікарнях, де лікують хворих на COVID-19, сьогодні становить 39%, пише «Укрінформ» із посиланням на міського голову Віталія Кличка.

«Заповненість ліжок у лікарнях, де лікують хворих на коронавірус, сьогодні становить 39%. Це в медзакладах першої хвилі, у восьми лікарнях і 2 пологових будинках, де загалом ми підготували майже 900 місць. Ще 800 ліжок підготовлені в лікарнях другої хвилі»,  розповів Кличко.

За словами Кличка, сьогодні в Києві ІФА-тестування можуть робити 12 закладів охорони здоров’я. Такі тести дозволяють розвантажити систему діагностування на коронавірус і підвищити ефективність виявлення хвороби.

«Сьогодні в Києві ІФА-тестування можуть робити 12 закладів охорони здоров’я. І міська влада розглядає варіанти розширення таких можливостей. Хочу зазначити, що ІФА-тест із дослідженням коштує близько 300 гривень. Це невеликі кошти задля збереження здоров’я й життя людей, задля безпечної роботи бізнесу. Бо й підприємці також мають піклуватися про своїх співробітників і клієнтів», – розповів Кличко.