Запровадження єдиного електронного квитка у всьому громадському транспорті Києва, остаточно відтермінували до 1 січня 2021 року, підтвердив міський голова Віталій Кличко.

Причина – місто дає час урядовцям, щоб вони розробили зміни до законодавства про пільговий проїзд. Йдеться, зокрема, про проїзд пільговиків з інших міст України в транспорті Києва.

«Столиця забезпечує пільговий проїзд киянам, які мають на це гарантоване державою право. Але покрити витрати на перевезення пільговиків з інших регіонів після введення електронного квитка, Київ не зможе. Тому держава повинна врегулювати це питання на законодавчому рівні», – пояснив мер.

Водночас, додає Кличко, у місті до запуску е-квитка «все готове і Київ збирався перейти на електронний квиток з 1 липня».


Єдиний електронний квиток запустили в тестовому режимі 1 листопада 2018 року. Повноцінно ввести систему в експлуатацію планували ще з листопада 2019 року. Однак запуск е-квитка в київському транспорті перенесли на 2020 рік.

 Тоді запуск е-квитка перенесли, бо не узгодили питання проїзду пільговиків, які не зареєстровані в Києві. Також вплинуло на відтермінування впровадження учнівського е-квитка.

The Village Україна дізнався, ЯК ВІДБУВАТИМЕТЬСЯ ЗАПУСК ЕЛЕКТРОННОГО КВИТКА, і що треба про нього знати.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі