Вхідну зону та площу на Трухановому острові в Києві реконструюють, роботи планують завершити до середини серпня. Про це повідомив мер міста Віталій Кличко в ефірі каналу «112 Україна».

«Труханів острів ми зараз доводимо до ладу. Зараз ідуть роботи, і протягом місяця, максимум півтора, ми вже відкриємо вхідну групу. Коли потрапляєш із правого берега на Труханів острів – там буде великий навіс, велика площа», – розповів Кличко.

Додав, що біля входу на Труханів прибрали МАФи й облаштовують зону відпочинку.

Також на острові планують встановити душову з роздягальнею, майданчики для настільного тенісу, скеледром, мотузкове містечко, дерев’яну терасу та артоб’єкти, пише «Хмарочос».

Люди йдуть пішохідним мостом на Труханів острів / Анна Шакун для The Village Україна

Площа території, яку оновлюють, займає 17,7 гектара. Тендер на виконання робіт виграла компанія «Будмонтажсервіс I» (фігурує в порушеній проти «Київзеленбуду» кримінальній справі). Реконструкція коштуватиме 130 мільйонів гривень. Завершити всі роботи планують до кінця 2021 року.


 Правий берег Дніпра із Трухановим островом хочуть з’єднати канатною дорогою: початкова точка маршруту має бути біля Арки дружби народів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі