Влада Київської області посилила карантин. Причина – різке збільшення кількості хворих на коронавірус у регіоні, повідомили у Київській ОДА.

Там уже три дні поспіль перевищується показник динаміки зростання випадків COVID – станом на 26 червня він був 51,28% за норми не більш як 10%. 27 червня у регіоні 2 469 випадків коронавірусу.

Заборонили: проведення масових заходів у приміщеннях (окрім заходів до 10 осіб). Розважальні заклади та ресторани мають закриватися не пізніше 22:00. Також посилять контроль за дотриманням карантину у громадському транспорті, на ринках, закладах.

За іншими трьома показниками (завантаженість ліжок у лікарнях, кількість тестувань і коефіцієнт виявлення випадків COVID) Київщина не перевищує норму.

Та карантин можуть посилити ще у 13 областях України, сказав глава МОЗ Максим Степанов 27 червня. Це переважно західні області, і місто Київ, додав він.

Причиною є збільшення кількості нових випадків, погіршення динаміки, різке заповнення ліжок у лікарнях. Можуть обмежити роботу міського транспорту, спортивних закладів, а також дитсадків. У Києві наприклад, можуть знову закрити метрополітен, каже прем’єр-міністр Денис Шмигаль.


 Україна може «опинитися на межі» через стрімке зростання захворюваності на коронавірус, кажуть у ВООЗ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі